Поддржано од
Агенција за филм на Република Македонија

Стар Дојран Градска Плажа
9-10 Август 2014

Недела на европски анимирани Филмови

Стар Дојран, Недела на европски детски Филмови, Градска Плажа, Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Сабота 9 Август
 • 18:30 Работилница за анимиран филм
 • 20:00 Големата мечка - анимиран
 • 22:00 Паника во селото - анимиран
Недела 10 Август
 • 18:30 Работилница за анимиран филм
 • 20:00 Мумините и потрага по кометата - анимиран
Повеке информации

Недела на европски анимирани филмови во Дојран

Festival On Wheels '14

Кочани
24-25 Мај 2014

Недела на Балкански филмови

Куманово, Недела на Балкански филмови, Дом на Култура 'Трајко Прокопиев', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Сабота 24 Мај
 • 16:00 Филмска работилница: Основи на филмски јазик за почетници
 • 18:00 Sneakers (BG)
 • 21:00 Beyond the hill (TR)
Недела 25 Мај
 • 12:00 Неделнo Детскo Матине: Great Bear - Анимиранфилм
 • 18:00 The japonese dog (RO)
 • 20:00 Illusion (GR)
Повеке информации

Недела на Балкански филмови во Кочани

Festival On Wheels '14

Прилеп Дом на Култура "Марко Цепенков"
21-22 Јуни 2014

Недела на Германски филмови

Прилеп, Недела на Германски и Полски филмови, Дом на Култура 'Крсте Мисирков', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Сабота 21 Јуни
 • 12:00 Филмска работилница
 • 18:00 Lore - Лоре
 • 20:00 Combat girls - Борбени девојки
Недела 22 Јуни
 • 12:00 Неделнo Детскo Матине: Големата мечка(анимиран)
 • 18:00 The wall - Ѕид (DE)
 • 20:00 Lose your head - Да ја загубиш главата
Повеке информации

Недела на Германски филмови во Прилеп

Festival On Wheels '14