Поддржано од
Агенција за филм на Република Македонија

Прилеп Дом на Култура "Марко Цепенков"
13-14 Ноември 2015

Недела на Германски и Полски филмови

Прилеп, Недела на Германски и Полски филмови, Дом на Култура 'Крсте Мисирков', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Петок 13 Ноември
 • 17:00 Филмска работилница: Преку кастинг до улога во филм
  Коста Дупчинов - Фотограф
 • 18:00 Playoff (DE)
 • 20:00 Closed Circuit (PL)
Сабота 14 Ноември
 • 12:00 Неделнo Детскo Матине: Храброто автомобилче Плоди
 • 18:00 Lose your Head (DE)
 • 20:00 IDA (PL)
Повеке информации

Недела на Германски и Полски филмови во Прилеп

Festival On Wheels '15

Куманово НУЦК "Трајко Прокопиев"
28-29 Октомври 2015

Недела на Балкански филмови

Куманово, Недела на Балкански филмови, Дом на Култура 'Трајко Прокопиев', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Среда 28 Октомври
 • 17:00 Филмска работилница: Преку кастинг до улога во филм
  Коста Дупчинов - Фотограф
 • 18:00 Sneakers (BG)
 • 20:00 Kotlovina (HR)
Четврток 29 Октомври
 • 12:00 Неделнo Детскo Матине: Knight Rusty (DK)
 • 18:00 Xenia (GR)
 • 20:00 Femrat (AL)
Повеке информации

Недела на Балкански филмови во Куманово

Festival On Wheels '15

Штип ОУК Дом на млади
12-13 Септември 2015

Недела на Француски и Шпански филмови

Штип, Недела на Француски и Шпански филмови, ОУК Дом на млади, Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Сабота 12 Септември
 • 17:00 Филмска работилница: Продукцијата на филмови во фази
  Владимир Стојчевски (продуцент)
 • 18:00 Gare du Nord (FR)
 • 20:00 Witching & Bitching (ES/FR)
Недела 13 Септември
 • 12:00 Неделнo Детскo Матине: Amazonia (FR)
 • 18:00 Oceane (FR)
 • 20:00 Blood Ties (FR/USA)
Повеке информации

Недела на Француски и Шпански филмови во Штип

Festival On Wheels '15

Стар Дојран Градска Плажа
8-9 Август 2015

Недела на европски детски Филмови

Стар Дојран, Недела на европски детски Филмови, Градска Плажа, Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Сабота 8 Август
 • 20:00 Knight Rusty (DK)
 • 21:30 Amazonia (FR)
Недела 9 Август
 • 20:00 Legends of Valhala:Thor ( IC/DE)
 • 21:30 Why I Did (Not) Eat My Father (FR/IT)
Повеке информации

Недела на европски детски филмови во Дојран

Festival On Wheels '15

Струга Летна Сцена
4-5 Јули 2015

Недела на Италијански филмови

Струга, Недела на Италијански филмови, Летна Сцена, Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Сабота 4 Јули
 • 20:00 Shun Li and the poet
 • 21:30 Ritual-a Psyhomagic story
Недела 5 Јули
 • 20:00 Song E’ Napule
 • 21:30 Moonwalking Distance
Повеке информации

Недела на Италијански филмови во Струга

Festival On Wheels '15

Филмски проекции

Проекциите ќе се одржуваат во кино салите во Домовите на Култура во Прилеп , Куманово и Штип, додека во Струга и Дојран проекциите ќе се одржуваат на монтажен екран на градските плажи.

Филмски работилници

Филмските работилници ќе се одржуваат во Саботите, пред почетокот на првата проекција ,односно од 17.00 часот во Домовите на културата.