Поддржано од
Агенција за филм на Република Македонија

Бесплатно летно кино

Во насока на збогатување на културната понуда за време на летните денови во општина Могила и проширување на спектарот на квалитетни и разновидни културни содржини од денеска (8 септември) до 11 септември започна прикажување на филмови од богатата европска кинематографија. Филмовите се прикажуваат со почеток од 20,30 часот на Летната сцена пред ОУ Гоце Делчев во Могила. Влезот за сите проекции е слободен.

Инаку, овие филмови се прикажуваат во рамки на третиот македонски „ Фестивал на тркала 2016 “ кој започна од општина Прилеп и Неготино. После Могила продолжува во Крушево и Штип.

„Филмските тркала продолжуваат да се движат по патиштата низ земјава и покрај тоа што годинава не добија поддршка од Агенцијата за филм. И покрај тешките економски времиња, фестивалот на тркала им дава на децата и на возрасните низ републиката причина за уживање во квалитетен филм“.

Распоред на филмовите кои ќе бидат прикажани

8.09.2016 - Четврток 20.30 часот – Тор и легендата за Валхала
9.09.2016 – Петок 20.30 часот – Големата мечка
10.09.2016 – Сабота 20.30 часот – Зоран, мојот внук идиот
11.09.2016 – Недела 20.30 часот – Затворено коло

Могила Дом на Култура
08-11 Септември 2016

Могила, Недела на Германски и Полски филмови, Дом на Култура 'Крсте Мисирков', Фестивал на европски филмови 2016, Festival on wheels 2016
Четврток 8 Септември
 • 20:30 Thor Legend of Valhala
Петок 9 Септември
 • 20:30 The great bear
Сабота 10 Септември
 • 20:30 Zoran, my nephew idiot
Недела 11 Септември
 • 20:30 The closed ciriquit
Повеке информации

Festival On Wheels '16

Прилеп Дом на Култура "Марко Цепенков"
Кино "Мис Стон"
25-26 Јули 2016

Прилеп, Недела на Германски и Полски филмови, Дом на Култура 'Крсте Мисирков', Фестивал на европски филмови 2016, Festival on wheels 2016
Понеделник 25 Јули
 • 18:00 Moomins And The Comet Chase
 • 20:00 The Blue Wave
Вторник 26 Јули
 • 18:00 Kurt Turns Evil
 • 20:00 A place on Earth
Повеке информации

Festival On Wheels '16

Неготино Бина во центарот на градот
25-28 Октомври 2016

Неготино, Недела на Балкански филмови, Дом на Култура 'Трајко Прокопиев', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
Понеделник 25 Јули
 • 20:30 Moomins And The Comet Chase
Вторник 26 Јули
 • 20:30 Domestic
Среда 27 Јули
 • 20:30 Zoran, my nephew idiot
Четврток 28 Јули
 • 20:30 The Closed Cirquit
Петок 29 Јули
 • 20:30 Day After | Blood Pressure | Contromano
Повеке информации

Festival On Wheels '16

Крушево Дом на култура „Наум Наумоски Борче“
30 Септември - 01 Октомври 2016

Крушево 2016
Петок 30 Септември
 • 17:00 Pim & Pom
 • 18:30 Phantom boy
Сабота 01 Октомври
 • 11:30 The great bear
 • 13:00 Thor Legend of Valhala
Повеке информации

Festival On Wheels '16