Агенција за филм на Република Македонија

Фестивал на тркала 2017

КАВАДАРЦИ

Од 12ти до 17ти октомври во Домот на култура „Иван Мазов-Климе" - во Кавадарци, продолжува „Фестивал на тркала 2017“.

Станува збор за проекција на филмови од најновата европска кинематографија - различни филмски остварувања од Швајцарија, Германија, Непал и Франција.

Распоред на филмовите кои ќе бидат прикажани

 1. 12.10.2017 (19 ч.) - Fado
 2. 16.10.2017 (18 ч.) - Nelly's Adventure
 3. 16.10.2017 (20 ч.) - Kalo Pothi
 4. 17.10.2017 (19 ч.) - Dark Fortune

ГОСТИВАР

Од 18 август до 21 август 2017 во центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар, со почеток од 20 часот, продолжува „Фестивал на тркала 2017“.

Станува збор за проекција на филмови од најновата европска кинематографија - различни филмски остварувања од Швајцарија, Германија, Непал и Франција.

Распоред на филмовите кои ќе бидат прикажани

 1. 18.08.2017 (20 ч.) - Fado
 2. 19.08.2017 (20 ч.) - Nelly`s Adventure
 3. 20.08.2017 (20 ч.) - Dark Fortune
 4. 21.08.2017 (20 ч.) - Kalo Pothi

НЕГОТИНО

На 22.03.2017 во центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ во Неготино, започна четвртото издание на Фестивал на тркала – 2017.

Сите љубители на филмската уметност во Неготино ќе имаат можност да уживаат во квалитетни филмски остварувања во различни продукции на Швајцарија, Германија, Холандија и Франција.

Филмовите во овој град ќе се тркалаат се до 29.04.2017, од каде што ќе продолжат и во други градови низ републиката.

Распоред на филмовите кои ќе бидат прикажани

 1. 22.03.2017 и 23.03.2017 - Wonderland
 2. 27.03.2017 - 28.03.2017 - Jonathan
 3. 29.03.2017 - 30.03.2017 - Kopek
 4. 03.04.2017 - 04.04.2017 - Fritz Lang
 5. 05.04.2017 - 06.04.2017 - Clean Hands
 6. 10.04.2017 - 11.04.2017 - Kalo Pothi
 7. 12.04.2017 - 13.04.2017 - Pim i Pom
 8. 28.04.2017 - 29.04.2017 - Phantom Boy

Festival On Wheels '17

Неготино Центар за култура „Ацо Ѓорчев“
22 Март -29 Април 2017

Неготино, Недела на Балкански филмови, Дом на Култура 'Трајко Прокопиев', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
22 - 23 Март
 • 19:30 Wonderland
27 - 28 Март
 • 19:30 Jonathan
29 - 30 Март
 • 19:30 Kopek
03 - 04 Април
 • 19:30 Fritz Lang
05 - 06 Април
 • 19:30 Clean Hands
10 - 11 Април
 • 19:30 Kalo Pothi
12 - 13 Април
 • 19:30 Pim & Pom
28 - 29 Април
 • 19:30 Phantom Boy
Повеке информации

Festival On Wheels '17

Гостивар Н.У Центар за култура „АСНОМ“-Гостивар
18 Август -21 Август 2017

Неготино, Недела на Балкански филмови, Дом на Култура 'Трајко Прокопиев', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
18 Август
 • 20:00 Fado
19 Август
 • 20:00 Nelly`s Adventure
20 Август
 • 20:00 Dark Fortune
21 Август
 • 20:00 Kalo Pothi
Повеке информации

Festival On Wheels '17

Кавадарци Дом на култура „Иван Мазов-Климе"
12 Октомври -17 Октомври 2017

Неготино, Недела на Балкански филмови, Дом на Култура 'Трајко Прокопиев', Фестивал на европски филмови 2015, Festival on wheels 2015
12 Октомври
 • 19:00 Fado
16 Октомври
 • 18:00 Nelly`s Adventure
16 Октомври
 • 20:00 Kalo Pothi
18 Октомври
 • 19:00 Darko Fortune
Повеке информации

Festival On Wheels '17