Агенција за филм на Република Македонија

Петто издание на „Фестивал на тркала“ – 2018

Во рамки на петтото издание на „Фестивал на тркала“, во текот на месец декември, 6 европски филмски наслови се тркалаат низ територијата на Р.Македонија.

Започнаа од 7 декември и ќе продолжат се до 22 ри во неколку места.

Филмските тркала продолжуваат да се движат по патиштата низ земјава овозможувајќи им на децата и на возрасните низ републиката причина за уживање во квалитетен филм од најновата европска кинематографија.

Фестивалот го организира продукциската и дистрибутерска компанија „Катавеј“ од Скопје.

Festival On Wheels '18

Неготино Центар за култура „Ацо Ѓорчев“
10 - 14 Декември 2018

постер за Неготино
10 Декември
 • 18:00 Планинско чудо
11 Декември
 • 18:00 Принцот на криминалот
12 Декември
 • 18:00 Хитлеров Холивуд
13 Декември
 • 18:00 Темна судбина
14 Декември
 • 18:00 Голијат
Повеке информации

Festival On Wheels '18

Гостивар Н.У Центар за култура „АСНОМ“-Гостивар
07 - 17 Декември 2018

постер за Гостивар
07 Декември
 • 12:00 Принцот на криминалот
10 Декември
 • 12:00 Хитлеров Холивуд
14 Декември
 • 12:00 Темна судбина
17 Декември
 • 12:00 Голијат
Повеке информации

Festival On Wheels '18

Струга Центар за култура „Браќа Миладиновци“
20 - 22 Декември 2018

постер за Струга
20 Декември
 • 17:00 Принцот на криминалот
20 Декември
 • 19:00 Планинско чудо
21 Декември
 • 17:00 Темна судбина
21 Декември
 • 19:00 Хитлеров Холивуд
22 Декември
 • 19:00 Голијат
Повеке информации

Festival On Wheels '18

Гевгелија Дом на култура „Македонија“
19 - 21 Декември 2018

постер за Гевгелија
19 Декември
 • 13:00 Принцот на криминалот
19 Декември
 • 17:00 Хитлеров Холивуд
20 Декември
 • 13:00 Темна судбина
20 Декември
 • 17:00 Голијат
21 Декември
 • 17:00 Помош, ја смалив наставничката
Повеке информации

Festival On Wheels '18